opc_loader

Menu

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief en ontvang 10% korting op je eerste bestelling.

Aanmelden

9.2 / 10 van 2171 reviews

Vanwege vakantie van 8 t/m 15 augustus zijn wij minder goed bereikbaar.

Vragen over afrekenen? Neem gerust contact op

Geen zorgen! De link opent in een nieuw tabblad. Je checkout wordt niet onderbroken.

Brievenbusdozen

Ben je op zoek naar brievenbusdozen? Voor het verzenden van post maakt Post.NL onderscheid tussen brievenbuspost en pakketpost. Voor pakketpost wordt een hoger tarief gerekend dan voor brievenbuspost. Verzending in een brievenbusdoos gaat tegen postzegeltarief. Zo bespaar je dus op jouw verzendkosten. In ons assortiment vind je verschillende brievenbusdozen. Elke brievenbusdoos is van hoge kwaliteit en wordt aangeboden tegen scherpe prijzen. Bekijk hier alle brievenbusdozen van Moniss. 

Brievenbusdozen in verschillende maten en gewichten

Hierboven kan je de verschillende soorten brievenbusdozen bekijken. Een doos is namelijk in verschillende maten en gewichten bestellen. Al onze brievenbusdozen voldoen aan de maximale buitenmaten die bij PostNL gelden. Dit zijn de volgende maten en gewichten:

  • De maximale buitenmaten van een brievenbusdoos zijn 380 x 265 x 32 mm (lengte x breedte x hoogte)
  • De minimale buitenmaten van een brievenbusdoos zijn 140 x 90 mm (lengte x breedte)
  • Het maximale gewicht van een brievenbusdoos is 2 kg (inclusief verpakking)

De op onze website vermelde maten zijn de binnenmaten. De doos is aan de buitenkant dus iets groter, maar voldoet aan de normen van Post.NL. (zie de opmerking hieronder van het K1 doosje). 

Brievenbuspost tarief bij een brievenbusdoos

Voor het versturen van post met een brievenbusdoos heeft PostNL brievenbuspost tarieven vastgesteld. Deze zijn op basis van gewicht tot stand gekomen. Hierbij wordt er gewerkt in schalen van bijvoorbeeld 0-20 gram, 20-50 gram enzovoort. Op de site van Post.NL vind je de actuele tarieven. Bij Moniss ben je er in ieder geval van verzekerd dat de brievenbusdozen voldoen aan de minimale en maximale Post.NL brievenbuspost maten. Alleen de witte brievenbusdoos met bovenklep K1 (het kleine vierkante doosje 100x100mm) is iets smaller dan de minimum norm van Post.NL. Dit levert echter geen problemen op.

Let er wel op dat je de brievenbusdozen niet te vol stopt waardoor ze te dik of te zwaar worden! De maximale hoogte (dikte) is 32mm.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van brievenbusdozen?

Brievenbusdozen bieden als groot voordeel dat ze verzendkosten besparen, omdat ze verzonden kunnen worden tegen het lagere postzegeltarief van PostNL. Deze dozen zijn speciaal ontworpen om te voldoen aan de normen voor brievenbuspost, waardoor ze niet alleen kostenbesparend zijn, maar ook zorgen voor gemak bij zowel verzender als ontvanger.

Hoe duurzaam zijn de brievenbusdozen?

Moniss zet zich in voor duurzaamheid, en dit is terug te zien in hun brievenbusdozen. Veel van deze dozen zijn gemaakt van gerecycled materiaal of zijn recyclebaar, wat bijdraagt aan een milieuvriendelijk verzendproces. Hiermee biedt Moniss een verantwoorde keuze voor bedrijven die waarde hechten aan duurzaamheid.

Zijn de brievenbusdozen van Moniss geschikt voor zware voorwerpen?

De brievenbusdozen van Moniss zijn ontworpen om lichte tot middelzware voorwerpen te verzenden, met een maximale gewichtslimiet van 2 kg. Ze zijn ideaal voor het verzenden van items zoals documenten, kleine geschenken of kledingstukken, maar minder geschikt voor zeer zware of breekbare voorwerpen.

Kunnen de brievenbusdozen worden gepersonaliseerd?

Moniss biedt mogelijkheden voor het personaliseren van brievenbusdozen. Klanten die geïnteresseerd zijn in bedrukking of specifieke ontwerpopties kunnen contact opnemen met Moniss voor meer informatie over maatwerk en branding mogelijkheden.

Wat is het verschil tussen de verschillende soorten sluitingen bij brievenbusdozen?

Bij Moniss zijn er brievenbusdozen beschikbaar met verschillende soorten sluitingen, zoals zijsluiting en bovenklepsluiting. Zijsluiting is handig voor het snel en eenvoudig verpakken van producten, terwijl bovenklepsluiting een meer traditionele opening biedt en vaak een iets stevigere sluiting heeft.

Biedt Moniss ook bedrukte brievenbusdozen aan?

Ja, Moniss biedt ook bedrukte brievenbusdozen aan. Deze zijn ideaal voor bedrijven die hun branding willen versterken of een unieke uitstraling aan hun verpakkingen willen geven. De bedrukte dozen zijn verkrijgbaar in verschillende designs en kleuren.

Hoe beïnvloedt de dikte van de brievenbusdoos de verzendkosten?

De dikte van de brievenbusdoos is belangrijk omdat PostNL beperkingen stelt aan de maximale hoogte (dikte) voor brievenbuspost. De maximale hoogte is 32 mm. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de doos, inclusief inhoud, deze dikte niet overschrijdt om te voldoen aan het brievenbuspost tarief.

Zijn de brievenbusdozen van Moniss eenvoudig te monteren?

Ja, de brievenbusdozen van Moniss zijn ontworpen voor gemak en efficiëntie. Ze zijn eenvoudig en snel te monteren, wat tijd bespaart bij het verpakken van producten. Dit maakt ze een praktische keuze voor zowel grote als kleine bedrijven.

Neem voor meer informatie over brievenbusdozen contact met ons op!

Bovenaan deze pagina kan je een keuze maken uit ons assortiment aan brievenbusdozen. Elke brievenbusdoos kenmerkt zich door de kwaliteit en de professionele uitstraling. Voor een vrijblijvend advies over onze brievenbusdozen kan je uiteraard altijd contact met ons opnemen. Wij zijn van maandag t/m vrijdag tussen 08:00 en 18:00 uur te bereiken op 0320 748 700 of info@moniss.nl. Samen maken wij de aankoop van uw brievenbusdoos tot een groot succes!