opc_loader

Menu

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief en ontvang 10% korting op je eerste bestelling.

Aanmelden

9.1 / 10 van 2181 reviews

Vanwege vakantie van 8 t/m 15 augustus zijn wij minder goed bereikbaar.

Vragen over afrekenen? Neem gerust contact op

Geen zorgen! De link opent in een nieuw tabblad. Je checkout wordt niet onderbroken.

Filters
€ 0
€ 1
Afmeting
Bio PE ( Suikerriet )
Dikte
Met buidel
Plakstrip
Schrijfvlak

Bio Based gripzakken

Je hebt gripzakken nodig voor het opslaan of vervoeren van producten, onderdelen of samples. Tegelijk streef je naar een ecologisch verantwoorde bedrijfsvoering en wil je het gebruik van fossiele grondstoffen verminderen. Met de biobased gripzakken van Moniss kom je aan beide zaken tegemoet. Onze biobased gripzakken zijn volledig gemaakt van suikerriet. De producent gebruikt voor het I’m Green plastic géén fossiele grondstoffen. De structuur van dit BIO-PE is vergelijkbaar met die van LDPE (Lage Dichtheid PolyEthyleen) en is net zo sterk en flexibel. Kies de gewenste afmetingen en bestel jouw biobased gripzakken per 1.000 stuks.

13 Artikelen

Wat is ‘biobased’?

Met ‘biobased’ worden materialen bedoeld die gemaakt zijn van niet-fossiele grondstoffen. Sommige definities noemen natuurlijke/organische grondstoffen, maar dat zijn fossiele grondstoffen ook. De organische resten van duizenden, miljoenen jaren oud hoeven niet opgegraven te worden voor biobased gripzakken. In plaats daarvan wordt suikerriet gebruikt, een gewas dat tot 5 á 6 keer opnieuw geoogst kan worden. De biobased gripzak past hierdoor goed in een ecologisch verantwoorde bedrijfsvoering.

Biobased t.o.v. biologisch afbreekbaar

We hebben bij Moniss biobased en biologisch afbreekbare gripzakken. Deze laatste categorie kan na gebruik met het GFT-afval tot compost worden verwerkt. De biobased gripzak kan na gebruik worden aangeboden met het plastic afval.  Het BIO-PE (bio-polyetheen) heeft een vergelijkbare structuur met fossiele PE, waar de standaard gripzak van gemaakt is. Het biologische afbraakproces duurt ongeveer even lang. Daarom is het fijn om te weten dat het materiaal goed recyclebaar is.

Kleinere ecologische voetafdruk?

Niemand is erop uit om natuurlijke grondstoffen uit te putten en de balans in de lucht te verstoren. Daarom gaan we voor zo min mogelijk uitstoot en verantwoorde grondstoffen. Ook in jouw bedrijf? Laat het zien aan klanten en partners met onze I’m Green biobased gripzakken. De grondstof voor deze milieuvriendelijke zakjes is suikerriet. Tijdens het groeien produceert de plant waardevolle zuurstof. Na de oogst verrijken de resten van de plant de bodem. Vind je een verantwoorde herkomst van jouw gripzak belangrijk? Overweeg dan zeker deze biobased gripzakken te bestellen.

Biobased gripzakken bestellen

Iedereen kan bij Moniss biobased gripzakken bestellen. Let wel: de verkoop gaat per 1.000 stuks. We leveren in Nederland en België. Heb je speciale wensen wat betreft afmetingen, kleur en/of bedrukking? Neem contact met ons op!